خورش قیمه از غذاهای پر طرف دار در بین دیگر غذاهای سنتی در ایران می باشد که با دستورات متفاوتی طبخ می شود، می توانید با داشتن کمی تجربه و مهارت یک خورش قیمه مجلسی و خوشمزهٔ رستورانی را تهیه بکنید البته قابل ذکر بوده که در این مورد می توانید از غذا مادر کمک بگیرید و از روش پخت خورش قیمه مجلسی اطلاعات مهم را بگیرید.

مواد لازم برای تهیه خورش قیمه مجلسی و خوشمزه رستورانی

گوشت خورشتی 400 گرم

لپه حدود 200 گرم

پیاز دو عدد

سیر دو حبه

لیمو عمانی چند عدد

کره آب شده به مقدار کم

زعفران دم کرده در حد نیاز

رب گوجه فرنگی 5 قاشق غذاخوری

گلاب دوقاشق چایخوری

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کم

هل آسیاب شده نصف قاشق چایخوری

چوب دارچین دو عدد

پودر گل محمدی نصف قاشق چایخوری

خلال بادام و پسته در حد نیاز

سیب زمینی 3 عدد

طرز تهیه خورش قیمه مجلسی و خوشمزه رستورانی
طرز تهیه خورش قیمه مجلسی و خوشمزه رستورانی

طرز تهیه خورش قیمه مجلسی و خوشمزه رستورانی

اگر قصد دارید که یک خورش قیمه خوشمزه مجلسی و رستورانی برای خانوداه تهیه کنید بهتر است که بهتر است با ما همراه باشید و مراحل پخت رایاد بگیرید:

  1. در ابتدای کار باید لپه را قبل از آغاز طبخ چند ساعت در یک کاسه آب خیس کنید تا به جزء رفع نفخ، زودتر می پزد.
  2. بعد از مرحلهٔ قبلی انجام شد هر لحظه که تصمیم به درست کردن خورش قیمه گرفتید پیشنهاد شده شب قبل لپه ها را خیس کنید و توجه کنید که حتماً چند بار آب کاسه را عوض کرده تا نفخ لپه ها کاملاً برطرف شود، اکنون نوبت به پیاز می رسد که 2 عدد پیاز را ریز خرد کنید.
  3. پیازها را با کمی روغن مایع در قابلمه ای که برای پخت غذا قرار است استفاده کنید سرخ کنید تا طلایی بشود،سپس کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه کاملا جذب پیاز شود.
  4. در این جا باید گوشت گوسفند یا گوساله را شسته و به قطعات کوچک خرد کرده قابل توجه می باشد که در هنگام خرد کردن گوشت خورش بهتر است که حتماً گوشت را در سایز متوسط خرد کنید.
  5. چون که در صورتی که گوشت خورش کوچک باشد سبب شده در ظاهر خورش تاثیر نامطلوب بگذارد و لی در صورتی که بزرگ باشد این تیکه ها جز این که شکل ظاهری زیبا نیست موجب دیرتر پخته شدن گوشت می شود.
  6. هر زمان که گوشت گوسفندی مصرف کردید تکه ها را کمی بزرگتر خرد کنید به خاطر این که گوشت گوسفند بعد از طبخ کمی کوچک می شود، بعد از خرد کردن، گوشترا با پیاز مخلوط کنید.
  7. بعد آن را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ بشود، با انجام دادن این عمل و سرخ کردن گوشت در این مرحله غذای لذیذتری را در انتهای کار پخت به شما می دهد.
  8. به خاطر داشته باشید که نباید گوشت را زیاد سرخ کنید چون با انجامش موجب سفت شدن و دیر پختن گوشت می شود و در انتهای طبخ به راحتی در دهان آب نمی شودبعد رب گوجه فرنگی را سرخ کرده و به خورش اضافه کنید.

دارچین به خورش تان اضافه کنید.

می توانید رب گوجه فرنگی را بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد داخل خورش بریزید.

  1. رب گوجه فرنگی را قشنگ سرخ کنید تا کاملاً سرخ شود و رنگ آن تیره تر بشود، عملکردش این گونه است که خورش را خوشمزه تر کرده، در آخر بر روی رنگ خورش تاثیر می گذارد.
  2. حواس تان باشد رب گوجه فرنگی در اثر سرخ کردن نسوزد تاثیر در طعم خورش دارد و طعم خورش را خراب می کند، بعد از تفت دادن خوب رب گوجه فرنگی، نوبت به لپه رسیده که بعد از شستن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا خامی آن برطرف گردد.
  3. اکنون موقع اضافه کردن 4 پیمانه آب به قابلمه است وفرصت داده تا آب بجوش آید، بعد از به جوش آمدن آب شعله را کم کرده و مجال داده بشود تا حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت گوشت و لپه به آرامی بپزند.
  4. بعد از عبور کردن از این مراحل باید لیمو عمانی را از وسط نصف کنید سپس دانه های آن را از لیمو عمانی جدا کنید اصلی ترین علت تلخی این غذا، دانه های لیمو عمانی می تواند باشد، بعد از اتمام کامل پخت گوشت و لپه آن را به خورش قیمه بیافزایید.
  5. بعد از ریختن لیموعمانی، باید یک پیمانه زعفران با کمی نمک و فلفل سیاه را داخل خورش قیمه بریزید در صورتی که دوست دارید طعم خورش‌تان شبیه خورش‌های نذری شود، پیشنهاد داده می شود که ۱ قاشق چای‌خوری دارچی
    طرز تهیه خورش قیمه مجلسی و خوشمزه رستورانی
    طرز تهیه خورش قیمه مجلسی و خوشمزه رستورانی

    ن به خورش تان اضافه کنید.

  6. دارچین را دیرتر به خورش اضافه کرده زیرا سبب تیرگی رنگ خورش شده ولی اگر از چوب دارچین استفاده می کنید کمی زودتر هم می توانید به خورش اضافه کرد.

بعد که همهٔ ادویه ها و چاشنی خورش را زدید بهتر است که زیر شعلهٔ خورش را کم کرده تا جابیفتد و بعد سیب زمینی ها را آماده کنید و بعد از پوست کندن اقدام به سرخ کردن سیب زمینی ها بکنید.

سیب زمینی را بعد از خلالی خرد کردن می توانید در آب سرد به مدت پانزده دقیقه قرار داده و بعد داخل آبکش ریخته و بعد سرخ کنید.

چند ترفند برای خوشمزه تر شدن خورش قیمه مجلسی

با رعایت کردن این موارد شما یک خورش قیمه حرفه ایی و رستورانی خواهید داشت:

 برای تهیه این غذا خوب بوده گوشتش از ران گوسفند باشد، اگر از گوشت منجمد مصرف کردید، توجه کنید که آن را با مایکروویو یخ زده و با قرار دادن در آب داغ یخ گوشت را از بین نبرید، به جای اینکه لپه را در آب خیس کنید، می توانید برای مدت زمان 40 دقیقه آن را بپزید و سپس به داخل خورش بریزید، اگر دوست دارید که یک خورش با لعاب بیشتری داشته باشید و طعم آن عالی شود، 2 قاشق غذاخوری عصاره قلم گاو در داخل خورش ریخته و هم چنین برای خوش طعم تر شدن و عطر بهتر می توانید 1/2 قاشق چایخوری پودر زیره را به ادویه های خورش اضافه کنید.

برخی از افراد سیب زمینی سرخ کرده را یک ربع قبل از سرو خورش در داخل آن ریخته و اجازه می دهند با مواد خورش بجوشد و لعاب خورش بهتر می شود.

اگر خورش قیمهٔ خود را در داخل قابلمه های لعابی و مسی درست بکنید بسیار بهتر خواهد بود.

با تفت دادن لپه با گوشت می توانید از له شدن لپه پیشگیری بکنید.

اگر با تلخی خورش قیمه روبرو شدید می توانید از سیب زمینی کمک بگیرید زیرا با اضافه کردن سیب زمینی به خورش بیشتر تلخی گرفته می شود.

از زعفران و هل برای خوش طعم شدن و خوش رنگ شدن خورش استفاده بکنید.

زنجبیل تازه هم می تواند به خورش قیمهٔ شما بوی خوبی بدهد.

غلظت خورش قیمه باید به اندازه باشد نه خیلی کم آب نه خیلی پر آب.

اگر رب گوجه نداشتید می توانید از گوجهٔ رنده شده استفاده بکنید.

 برای خوش رنگ شدن سیب زمینی ها هنگام سرخ کردن کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.

از ریختن نمک در زمان اولیهٔ پخت بپرهیزید زیرا اجازه نمی دهد که خورش شما زود پخته بشود. 

کلام نهایی

خورش قیمه از خورش هایی است که در مهمانی و مجالس و هم چنین نذری ها بسیار درست می شود برای این که مهارت پخت یک خورش قیمهٔ مجلسی و خوشمزه را داشته باشی می توانی به غذا مادر اعتماد بکنید و از اطلاعات داده شده در این زمینه بسیار کاربردی مورد استفاده قرار بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *