خورش آلو اسفناج یکی دیگر از خورش های خوشمزه و مجلسی است که به طور سلیقه ایی می توان از مرغ و یا گوشت استفاده کرد که با استفاده کردن از گوشت یا مرغ تفت داده شده با پیاز به همراه مقداری اسفناج و آلو می توان بهترین خورش اسفناج را تهیه کرد.

غذا مادر می تواند شما را در تهیه یک خورش آلو اسفناج مجلسی خوشمزه و رستورانی یاری کند. باید یک سری از فوت و فن ها را در آشپزی رعایت کنید تا بتوانید یک غذای خوشمزه درست کنید.

زمان طبخ این بیشتر در فصول سرد سال همان ماه های زمستان و پاییز می باشد که زمان پرورش اسفناج است و بسیار در بالا بردن سیستم ایمنی بدن نقش دارد تا در این فصل سرد دچار سرماخوردگی کمتری بشوید.

 مواد لازم برای تهیه خورش آلو اسفناج

  • گوشت خورشتی به مقدار نیم کیلو
  • سبزی اسفناج حدود نیم کیلو
  • تره خیلی کم
  • سیر دو حبه
  • پیاز دو عدد
  • آلو خورشتی یا همان آلو بخارا 200 گرم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • زرد چوبه و روغن به مقدار لازم
  • رب انار دو قاشق غذا خوری
  • مغز گردو خیلی کم

البته باید مطرح شود که تره و مغز گردو سلیقه ایی است و در صورت تمایل می توانید استفاده بکنید در شهر گیلان از مغز گردو و رب انار در این خورش استفاده می کنند.

طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی و خوشمزه رستورانی
طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی و خوشمزه رستورانی

طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی و خوشمزه و رستورانی

  • در آغاز کارباید پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمه مناسبی با کمی روغن تفت دهید تا نرم و به خوبی سرخ و طلایی بشوند و بعدش کمی زردچوبه به آن اضافه می کنید و مغزها را بعد از یک دقیقه تفت دادن که قبلاً خرد یا چرخ شده را به آن اضافه می کنید.
  • در گام بعدی نکته این جاست که اضافه کردن گردو به خورش آلواسفناج دل بخواهی است اما خورش شما را می تواند بسیار خوشمزه تر کند بعد از کمی تفت دادن، گوشت را خرد کرده و به قابلمه بیافزایید گوشت را تا تغییر رنگ بدهد تفت می دهید.
  • مرحلهٔ بعد این که باید ۴ پیمانه آب جوش به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و زمان بدهید تا گوشت پخته بشود،در هنگام پخته شدن گوشت، پیاز دوم را نگینی خرد کرده و در تابه ای دیگر با روغن شروع به تفت دادن می کنید، تا پیاز داغ طلایی بشود.
  • در این مرحله نوبت به سیر رسیده که سیر را هم خرد می کنید و به پیاز اضافه می کنید، نیازی به تفت دادن زیاد سیر نیست،فقط به اندازه ای سرخ می کنید که عطر سیر را متوجه بشویدسپس تره فرنگی و اسفناج را به قطعات کوچک خرد کرده و در تابه بریزید.
  • قابل توجه می باشد که اسفناج و تره فرنگی را چند دقیقه بیشتر تفت ندهید تا کمی سرخ شوند بعد تابه را از روی حرارت برداشته و کنار قرار بدهیداکنون باید وقتی گوشت نیم پز شد سبزیجات را اضافه کنیددر این لحظه باید صبر کنید تا خورش آلو اسفناج تان به خوبی جا بیفتد.
  • در این مرحله وقتی آب خورش به نصف رسید، رب انار را در نصف لیوان آب جوش حل کنید و کمی نمک و فلفل سیاه به آن افزوده و به قابلمه خورش آلو اسفناج تان اضافه کنید، آلوها را برای یک ربع در آب سرد خیس بکنید.
  • نیم ساعت که مانده به زمان آخر پخت خورش آلو اسفناج تان می توانید اضافه کنید و فرصت بدهید تا خورش به روغن بیفتد، این خورش را با آب زیاد درست نکنید، بهتر است که آب خورش آلواسفناج کم باشد و غلیظ شده باشد حالا خورش آماده است و می توانید خورش را با برنج سرو کنید.

دلیل تلخی خورش آلو اسفناج چیست؟

یکی از معضلاتی که آشپزهای تازه کار با آن مواجه می شوند در هنگام درست کردن و تدارک این خورش آلو اسفناج این می تواند باشد که همه چیز اوکی بوده تا اینکه در پایان پخت مشاهده خواهند کرد که خورش طعم تلخی به خود گرفته است و نمی توان خورد و آن ظعم خوشمزه را ندارد.

فکر می کنید چه چیز می تواند در بروز این تلخی خورش آلو اسفناج نقش داشته باشد؟ بیشتر افراد تصورشان این است که برای اینکه رنگ خورش تیره تر و مثل خورش سبزی رنگ زیباتر و تیره ایی داشته باشد بهتر است که اسفناج را خیلی سرخ کنند و ولی باید بدانید در صورتی که اسفناج را زیاد تفت بدهید نه تنها باعث تیره شدن رنگ خورش نمی شود بلکه با خیلی سرخ کردن اسفناج طعم تلخی به خورش آلو اسفناج خود می دهید.

برای این که یک خورش آلو اسفناج مجلسی و خوشمزهٔ رستورانی داشته باشید باید به یک سری از نکات ریز آشپزی توجه داشته باشید و آن را به خاطر بسپارید.

طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی و خوشمزه رستورانی
طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی و خوشمزه رستورانی

چند ترفند خوشمزه تر شدن خورش آلو اسفناج

برای این که قادر باشید یک خورش آلو اسفناج خوشمزه تر آماده کنید با کمک گرفتن از موادی مانند سیر، تره فرنگی، مغز گردو و زعفران دم کرده را به خورش آلو اسفناج خود اضافه کنید.

 در پایان کار یک ربع کا مانده به سرو خورش آلو اسفناج تان می توانید زعفران دم کردهٔ خود را همراه با آلو به خورش اضافه کنید.

برخی افراد گیاه خوار هستند در صورت تمایل می توانید به جای گوشت در خورش آلو و اسفناج از قارچ مصرف کنید.

بعضی دیگر افراد از حبوباتی مثل لپه، لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز نیز در خورش اسفناج استفاده می کنند.

برای داشتن یک خورش آلو اسفناج خوش رنگ توصیه می شود که به آلوها کمی رب اضافه نمایید.

در صورتی که اسفناج را خیلی سرخ کنید، غذا خوشمزه تر خواهد شد، ولی به این نکته هم توجه داشته باشید که اگر اسفناج را خیلی سرخ کنید غذا تلخ می شود.

برای طعم دادن به این خورش می توانید از چوب دارچین کمک بگیرید.

راه دیگر خوشمزه تر شده و جا افتادن این خورش این است که اجازه بدهید با حرارت ملایم طبخ بشود تا به خوبی جا بیفتد.

بهتر است برای داشتن شکل زیباتر خورش آلو ها را خیلی زود به خورش اضافه نکنید زیرا خیلی زود له شده و شکل خود را از دست می دهند.

با مصرف آلو جنگلی می توانید خورش آلو اسفناج خوشمزه تری داشته باشید.

 طعم ترش و یا شیرین بودن خورش بستگی به ذائقهٔ افراد دارد.

 اجازه بدهید که خورش کم آب باشد زیرا غلیظ بودنش در خوشمزگی آن نقش دارد.

 می توانید رب را کمی تفت بدهید تا خورش خوش رنگ تر بشود.

 نتیجه نهایی

در انتهای این آشپزی بهتر است بدانید که سالم بودن جسم افراد در کیفیت زندگی آنان نقش بسزایی دارد و این چیزی نیست جز این که افراد در رژیم غذایی خود از مواد بسیار متناسب استفاده بکنند و غذاهای سالم بخورند که بسیار ی از ویتامین ها را دارا باشد.

غذا مادر شما را در این راه کمک خواهد کرد تا بهترین غذاها و خورش های مجلسی و خوشمزهٔ رستورانی را برای خود و مجالس تان بپزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *