خورش بادمجان از خورش های پر طرف دار بوده و تقریباً شبیه به فرم و مدل خورش قیمه می باشد، برخی از سر آشپزها به دلیل لعاب دار شدن خورش از لپه کمک می گیرند و داخل خورش می ریزند ولی بهتر است بدانید که این مدل خورش لپه ندارد.

در غذا مادر می توانید روش طبخ این خورش بادمجان خوشمزه و مجلسی را یاد گرفته و بتوانید برای خانواده درست کنید و لذت ببرید.

 مواد لازم برای تهیه خورش بادمجان مجلسی و خوشمزه

  • گوشت خورشتی 500 گرم
  • پیاز دو عدد
  • بادمجان 7 عدد
  • رب گوجه فرنگی به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده در حد نیاز
طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی و خوشمزه رستورانی
طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی و خوشمزه رستورانی

طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی و خوشمزه رستورانی

 اکنون مراحل پخت خورش بادمجان خوشمزه را به ترتیب برای شما شرح داده:

  1. ابتدا پوست پیازها می گیرید و به صورت نگینی خرد کرده و بعدش کمی روغن مایع به قابلمه مخصوص پخت خورش افزوده و خوب تفت دهید تا پیاز کاملاً سرخ و طلایی رنگ بشود.
  2. بعد از آن کمی ادویه زردچوبه روی پیاز سرخ شده ها بریزید و پیاز را چند دقیقه دیگر تفت دهید تا با زردچوبه یکنواخت شده و بوی آن گرفته بشود و اکنون نوبت به گوشت رسیده که بعد از شستن و آبکشی مدل خورشتی به صورت تیکه ایی خرد کرده و به قابلمه خورش بیافزایید.
  3. در این لحظه فقط باید گوشت را کمی سرخ کرده تا رنگش عوض بشود، به خاطر این که زیاد سرخ کردن گوشت سبب سفت و کندی پخت آن می شود و بعد از تغییر رنگ گوشت، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی برطرف گردد.
  4. خاطر نشان می کنیم در صورتی که می خواهید خورش بادمجان شما رنگش خوشرنگ تر بشود بهتر است که در انتهای کار رب گوجه فرنگی را تفت داده و به خورش بادمجان اضافه بشود، سپس 3 پیمانه پر آب در قابلمه ریخته و اجازه بدهید جوش بیاید.
  5. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را ملایم کرده و زمان داده تا گوشت به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت با حرارت خیلی کم پخته بشود، تا گوشت بپزد فرصتی است که شما بادمجان ها را آماده کرده، ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته و از وسط نصف کنید.
  6. پس از آن بادمجان ها را در سینی قرار داده و کمی نمک روی آنها بریزید، نکته این جاست که با انجام دادن این کار می توانید موجب از بین بردن تلخی بادمجان ها بشوید و همچنین بادمجان ها هنگام سرخ کردن روغن کمتری به خود می گیرند.
  7. اکنون می توانید بادمجان ها را خوب خشک کرده تا آب نداشته باشند و آن ها را در روغن سرخ کنید، بادمجان های آماده شده را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آن جذب دستمال بشوددر این لحظه گوجه ها را از وسط نصف کرده و کمی تفت دهید تا سرخ شوند.
  8. بهتر است که گوشت را چک کرده و در صورتی که گوشت کاملاً پخته و نرم شد، حالا می توانید به آن کمی نمک، فلفل سیاه و زعفران آسیاب شده اضافه نمایید و خورش را به آرامی با هم مخلوط کنید تا ادویه و زعفران در خورش خوب مخلوط شود.
  9. بعد از آن بادمجان را با گوجه فرنگی های که قبلاً سرخ شده به قابلمه اضافه کرده وتوجه داشته باشید کهبعد از اضافه کردن بادمجان، خورش را نباید خیلی هم زده بشود، با توجه به ذائقه تان می توانید کمی آب لیمو یا آبغوره در داخل خورش بادمجان بریزید تا طعم آن را بگیرد.
  10. خورش بادمجان از آن دسته غذاهایی است که به خاطر نداشتن لعاب زیادی بهتر است که با آب کمتر سرو شود بعد از ریختن بادمجان ها فرصت بدهید خورش 30 دقیقه دیگر روی حرارت باقی بماند تا حسابی جا بیفتد و خوشمزه بشود.

برخی از افراد این خورش بادمجان را مانند خورش قیمه از لپه در داخل آن استفاده می کنند و مقداری لپه هم پخته به این مواد افزوده تا هم خورش لعاب بیشتری داشته باشد و غلیظ بشود بهتر است که لپه ها را از قبل خیسانده و بعد از تعویض آب آن را بپزید و جداگانه با کمی پیاز تفت داده تا بوی لپه گرفته بشود و بعد از پخته شدن گوشت، لپه ها را به خورش اضافه کنید و اجازه بدهید تا کاملاً خورش جابیفتد.

در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید برای چاشنی ترش خورش بادمجان از لیوم عمانی استفاده بکنید.

طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی و خوشمزه رستورانی
طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی و خوشمزه رستورانی

چند نکته و ترفند در مورد بادمجان خورش

بدانید که برای تهیه خورش بادمجان چه بادمجانی متناسب بوده، در هنگام خرید توجه داشته باشید که رنگ بادمجان مشکی و نه زیاد درشت باشد، برخی از افراد با توجه به سلیقه شان از بادمجان خلال شده برای پختن خورش بادمجان استفاده می کنند، بادمجان ها دلمه ایی را مصرف کرده و پس از پوست کندن و از بین بردن تلخی آن ها را نازک کرده و سرخ کرده اند ولی برای این خورش بادمجان خوب است که از بادمجان معمولی استفاده بشود.

پس از شستن بادمجان ها، پوست آن ها را بگیرید و به مدت یک ساعت در آب نمک غلیظ قرار دهید و به علت سبکی بادمجان احتمال دارد که روی آب بماند به همین منظورجسم سنگینی روی آن قرار دهید تا بادمجان ها در آب نمک فرو بروند، اینطوری می توانید تلخی بادمجان ها را از بین ببرید سپس آن ها را بیرون بیاورید و اجازه دهید آب آن ها بیرون برود.

بعد از این مرحله نوبت سرخ کردن بادمجان می رسد بهتر است که بادمجان ها را خیلی زیاد سرخ نکنید و از تلخ شدن آن جلوگیری کنید برای سرخ کردن بادمجان شعله را زیاد نکرده به دلیل این که بادمجان زود می سوزد و تلخ می شود تاکید می کنیم که از روغن کمتر استفاده بشود زیرا خورش بسیار چرب می شود.

 به همین منظور می توانید بادمجان را سیخ بکشید و حرارت را کم نگه دارید تا کمی پوستش چروک بشود بعد از خنک شدن پوست بکنید و در روغن سرخ کنید دیگر روغن کمتری می برد.

گاهی اوقات افراد از بادمجان منجمد استفاده کرده در صورتی که قصد دارید بادمجان را داخل فریزر بگذارید باید سرخ کنید و بعد قرار بدهید و در اتمام کار پخت خورش باید بادمجان ها را داخل خورش بریزید تا آرام پز شوند.

 نتیجه گیری

همان طور که می دانید یک آشپز خوب کسی است که بتواند غذا را به خوبی بپزد با رعایت کردن یک سری از نکات و ترفندها می توانید بهترین غذا را با مهارت خاص درست بکنید.

غذا مادر تمامی راه کارهای مرتبط با غذا درست کردن های خوشمزه و مجلسی از جمله خورش بادمجان مجلسی و خوشمزه رستورانی را به طور کامل برای شما شرح داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *