خورش کرفس یکی از خورش های خوشمزه ایی است که در این متن طرز تهیه آن رابرای شما توضیح می دهیم، با غذا مادر می توانید اطلاعات لازم در این زمینه را کسب کنید.
برای تهیهٔ این خورش خوشمزه در ابتدا باید ساقهٔ کرفس ها را به اندازهٔ دو سانتی خرد کرده و تفت داده و بعد از طبخ گوشت به آن نمک زده و بعد سبزی و کرفس که تفت داده اید با مقدار کمی رب به آن افزوده و با حرارت کم اجازهٔ پخت به آن داده ایم تا خورش ه اصطلاح جا بیفتد.
خورش کرفس از خوشمزه ترین خورش های ایرانی که در مجالس و مهمانی ها سرو می شود که برخی با گوشت و برخی با مرغ درست می کنند ولی بیشتر با گوشت درست می شود.
مواد لازم برای تهیه کردن خورش کرفس مجلسی
گوشت نیم کیلو گرم
کرفس به مقدار لازم
سبزی نعنا 50 گرم
سبزی جعفری 150 گرم
لیموعمانی دو عدد
روغن مایع به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
سیر یک حبه
زعفران سلیقه ایی است
طرز تهیه خورش کرفس مجلسی و خوشمزه رستورانی
- اولین مرحله برای درست کردن خورش کرفس این است که باید در مرحله اول برگ های کرفس را از ساقه جدا کرده و بعد از شستن ساقه های کرفس را به اندازه دو سانتی متر خرد کنید.
- مرحله بعدی این است که پیازها را نگینی خرد کنید و بعد با کمی روغن مایع در قابلمه ای که برای خورش آماده کنید تفت داده تا پیاز سرخ شود،سپس کمی زردچوبه به پیاز بزنید و دوباره تفت دهید تا زردچوبه کاملا جذب پیاز شود.
- گام بعدی، نکته مهم در مورد برش های پخته شده گوشت این است که باید ریز خرد شوند بهتر در اندازه های متناسب خرد شود، در این زمان گوشت را به قطعات کوچک برش دهید و پس از شستن به قابلمه خورش اضافه کنید.
- گام بعدی گوشت را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود، قابل ذکر بوده که انجام شدن عمل تفت گوشت غذا را خوشمزهتر میکند، ولی نکته دارد که گوشت را زیاد تفت نداده زیرا سفت خواهد بود و پختن آن زمان زیادی میبرد.
- مرحله بعدی این که اگر دوست دارید در این مرحله یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به گوشت و پیاز اضافه کرده باافزودن رب گوجه فرنگی طعم و رنگ خورش کرفس را در انتها بهتر می کند.
- مرحلهٔ بعدی اگر رب گوجه فرنگی افزوده کردید بهتر است کمی تفت دهید تا طعم و بوی بهتری بگیرد، در این زمان از پخت ساقه های کرفس را که آماده کرده اید به قابلمه اضافه کنید بهتر است که خیلی تفت داده نشود.
- به خاطر داشته باشید که ساقه های کرفس را خیلی تفت ندهید چون کیفیت خود را از دست داده، بعد از تفت دادن ساقه های کرفس دو سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید گوشت و ساقه کرفس روی حرارت بسیار کم بپزد.
- تقریباً در یک بازده زمانی حدوداً دو ساعت طول می کشد تا گوشت و کرفس با شعلهٔ کم بپزد و زمانی که گوشت و کرفس پخت، برگ های کرفس را همراه با نعنا و جعفری خرد کرده اید و با کمی روغن مایع سرخ کرده اید به خورش اضافه کنید.
- در صورتی که تمایل دارید رنگ خورش تیرهتر باشد، راهش این است که سبزی خورش را بیشتر سرخ کنید، ولی بدانید که با انجام این کار موجب کاهش ارزش غذایی سبزی میشوید، در ساعت آخر پخت گوشت و ساقه کرفس سبزی تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید.
- بعد از مراحل گوشت و سبزی نوبت به اضافه کردن ادویه ها و نمک می رسد برخی برای ترشی خورش از آبغوره و یا آبلیمو و برخی دیگر تمر هندی استفاده می کنند و بعد از این مرحله باید فرصت بدهید با این مواد کمی جوش بخورد و مزه بگیرد.
یک ترفند برای این که دارای یک خورش کرفس لعاب دار باشید بهتر است که اجازه بدهید با شعلهٔ ملایم بپزد و البته قبل از این مورد باید سبزی این خورش را به خوبی تفت بدهید البته برخی از افراد برای غلیظ تر شدن این خورش کمی از سبزی قورمه استفاده کرده و در داخل خورش کرفس اضافه می کنند و همیشه توجه داشته باشید که نسبت سبزی نعنا به سبزی جعفری یک به دو می باشد.
همچنین برخی از افراد برای طعم بهتر خورش کمتر از یک حبه سیر استفاده کرده و در داخل خورش کرفس می ریزند و کمی زعفران دم کرده برای بو و طعم خورش کرفس لازم است ولی این موارد اختیاری است و در صورت تمایل می توانید از این مواد کمک بگیرید.
چند نکته برای خوشمزه تر شدن خورش کرفس
مدل گوشتی که برای خورش کرفس استفاده می شود گوشت خورشی است که از گوشت بره یا گوساله است، آشپزهای حرفه ایی و کار بلد معتقدند گوشت بره خورش کرفس را خوشمزه تر می کند زیرا چربی بیشتری دارد. قسمتی از گوشت بره برای خورش کرفس متناسب بوده، گوشت سردست می گویند و لی در صورتی که قصد دارید از گوشت گوساله برای تهیه خورش کرفس استفاده کنید، بهتر است از قسمت ران گوساله مصرف کنید، طعم دهنده ها و ادویه ها یکی از قسمت های با اهمیت برای مزه دار کردن خورش کرفس می باشد یکی از این طعم دهنده ها که سبب خوشمزه شدن خورش کرفس می شود استفاده کردن از آبغوره یا آبلیمو است که معمولا در خورش کرفس استفاده می شود.
در خورش کرفس لیمو عمانی کاربردی ندارد ولی گاهی برخی از افراد طعم آن را بیشتر می پسندند، اگر دوست دارید می توانید از چند لیمو عمانی در داخل خورش کرفس استفاده کنید، فقط باید توجه داشت که در زمان مصرف کردن باید تخم ها را از لیمو عمانی بیرون آورید و در 30 دقیقه آخر پخت به خورش افزوده بشود، نکتهٔ اصلی اینجاست اگر زود لیموعمانی را به خورش اضافه کنید طعم خورش تلخ می شود.
در صورتی که تمایل دارید طعم خورش کرفس تان تند باشد می توانید از فلفل قرمز و زنجبیل کمک بگیرید.
برای بهتر شدن خورش کرفس بهتر است از گوشت های تکه ایی و استخوان دار استفاده بشود.
مطلع باشید که سبزی این خورش مانند سبزی قورمه سبزی به مقدار زیاد سرخ نمی شود.
برای ترشی خورش می توانید از آب نارنج کمک بگیرید.
برای جا افتادن و غلیظ شدن خورش کرفس تان بهتر است اجازه بدهید تا آب خورش کم بشود.
برای بهتر شدن طعم و بوی خورش کرفس می توانید کمی از برگ های کرفس را هم تفت داده و در خورش استفاده کرد.
کلام آخر
برای این که بتوانید یک خورش خوشمزه و جا افتاده ایی درست کنید بهتر است یک سری از فوت و فن ها خوشمزه شدن خورش کرفس را رعایت کرده تا بسیار عالی بشود.
با غذا مادر می توانید به راحتی اطلاعات لازم را در دسترس داشته باشید و یک خورش کرفس مجلسی و خوشمزهٔ رستورانی را درست کنید.