خورش بامیه هم یکی دیگر از خورش های خوشمزهٔ ایرانی است که از خورش های مجلسی در قسمت جنوبی کشور می باشد که با توجه به سلیقه های افراد ممکن است با گوشت مرغ و یا گوشت درست بشود.
این خورش هم ترفندهایی لازم است که بسیار خوشمزه و مجلسی و رستورانی درست بشود بنابراین بهتر است با غذا مادر همراه باشید تا نکات مهم را در این زمینه برای شما باز گو کند.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه مجلسی و خوشمزه
- بامیه 300 گرم
- گوشت خورشتی 500 گرم
- سیر دو حبه
- گوجه فرنگی دو عدد
- پیاز یک عدد
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
- نمک و زرد چوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
- آبغوره به مقدار لازم
- تمر هندی به مقدار نیاز به صورت دلخواه
طرز تهیه خورش بامیه مجلسی و خوشمزه رستورانی
- سرخ کردن سیر و پیاز
در اولین مرحله باید پیاز و سیر را ریز خرد کرده و یک قابلمه مناسب مقدار خورش بامیه که قرار است درست کنید را روی شعله اجاق گاز گذاشته، مقدار کمی روغن بریزید و سپس پیاز را در قابلمه بریزید، پیازها را تفت دهید تا کاملاً سرخ بشود، زمانی که تفت پیاز تمام شد، سیر خرد شده را بریزید به تفت دادن پیاز و سیر ادامه دهید تا بوی سیر را حس کنید، بعد نوبته فلفل سیاه و زردچوبه است که باید آن را به سیر و پیاز اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا ادویه ها عطر آن را خارج کنند.
- آماده کردن گوشت خورش بامیه
در این قسمت گوشت خرد شده را داخل قابلمه قرار داده و اجازه دهید گوشت تفت داده شود و خوب سرخ شود. گوشت را تفت دهید تا رنگش تغییر کند و بعد آب جوش را داخل قابلمه بریزید بهتر است از آب گرم استفاده بشود، و اجازه بدهید گوشت ها بپزد.
- مرحله تفت و افزودن ادویه ها
برای گرفتن عطر و رنگ بهتر، قبل از افزودن به گوشت، بهتر است کمی ادویه ها را با کمی رب گوجه فرنگی تفت دهید، در یک ظرف دیگر شروع به تفت دادن رب گوجه فرنگی کرده و آن را به خورش بامیه بیافزایید.
گوشت را چک کرده و اگر گوشت شما نیم پز شد می توانید رب گوجه فرنگی و سس را داخل خورش بریزید. توصیه شده که از اول رب گوجه فرنگی را به خورش بامیه اضافه نکنید زیرا رنگ خورش کدر می شود. حالا دوباره زمان بدهید تا گوشت ها خوب بپزند.
- افزودن لپه به خورش بامیه
قبل از افزودن لپه به خورش بامیه، پیشنهاد شده که ابتدا لپه را خیس کرده و آب آن را چند بار تعویض نموده، بعد از نیم ساعت که از افزودن رب به گوشت تان می گذرد، لپه را از آب بیرون آورده و لپه را در روغن سرخ کنید، بعد از اینکه لپه کمی در روغن سرخ شد و بوی آن گرفته شد، داخل خورش ریخته تا لپه همراه با گوشت بپزد.
- مرحلهٔ تفت دادن بامیه ها
باید بامیه ها را تفت داده و به خورش اضافه نمود، توجه داشته باشید که بامیه ها با دقت خریداری کرده باشید تا یک خورش بامیه با کیفیت درست کنید، بامیه های ریز بهترند و هنگام تمیز کردن مراقب باشید که بامیه ها شکاف نخورد تا لعاب داخل خورش نرود و چسبناک نشود، در زمان تفت دادن بامیه ها، باید خیلی آرام بهم بخورد تا له نشود و بعد ازپختن گوشت ها، بامیه را به خورش اضافه کرده و زمان دهید تا خورش جا بیفتد.
- خورش را با ادویه مزه دار کنید.
بعد از جا افتادن خورش بامیه حالا وقت آن است که آن را با ادویه چاشنی مزه دار کنید در حدود نصف قاشق چایخوری نمک به خورش زده و طعم آن را تست کرده تا در صورت لزوم نمک بیشتری اضافه کنید الان می توانید آبلیموی تازه یا تمر هندی را نیز به خورش اضافه کرد. باید حدود 2 قاشق غذاخوری تمر هندی صاف شده را در صورتی که تمایل دارید به خورش بامیه اضافه کنید، بعد از ریختن همهٔ چاشنی ها، خورش را به آرامی هم بزنید تا بامیه ها له نشود، بعد از ریختن چاشنی در خورش بامیه، 10 تا 15 دقیقه فرصت بدهید تا خورش با همهٔ مواد افزوده شده بپزد و مزه بگیرد.
با زدن این ادویه ها و چاشنی ها می توانید یک خورش بامیه خوشمزه و مجلسی و رستورانی را آماده بکنید.
چند نکتهٔ طلایی برای خوشمزه تر شدن خورش بامیه
زمانی که قصد دارید بامیه برای خورش بامیه تهیه کنید، بهتر است که بامیه کوچکتری خریداری کنید که رنگ آن سبزتر است، چون طعم بهتری به خورش می دهند.
توجه داشته باشید بامیه برای خورش بامیه اصلاً دارای لکه قهوه ای یا سیاه نباشد، زمانی که قرار است بامیه ها را بپزید اصلاً کلاهک های بامیه را ازآن جدا نکنید و آن را برش ندهید و به دلیل این که با این کار ماده چسبنده آن به داخل خورش ریخته می شود، بامیه را تا زمانی که له نشود زیاد نپزید، به طور معمول حدود 30 دقیقه برای پخت برایش کفایت می کند، در صورتی که بامیه منجمد دارید بهتر است قبل از پختن این غذا آن را از فریزر خارج کنید تا یخش باز بشود.
در پایان پخت پیشنهاد شده برای طعم بهتر، کمی زعفران حل شده و یک قاشق آبلیموی تازه در داخل این خورش بریزید، به خاطر خوشمزه تر شدن این خورش، می توانید از آب گوشت، مرغ یا سبزیجات برای خورش استفاده کنید، اما باید به نمک غذا توجه کنید تا شور نباشد، افزودن آب قلم به خورش بامیه طعم بهتری به آن می دهد از آب قلم استفاده کنید که طعم خیلی فرق خواهد کرد و آن را خاص تر می کند.
بعضی ها به جای گوشت خورشتی برای خورش استفاده بکنند از گوشت چرخ کرده استفاده می کنند، روش تهیهٔ آن به این گونه می باشد که مانند مایع ماکارونی، گوشت را به پیاز اضافه کنید و رب گوجه فرنگی، کمی زردچوبه و ادویه را اضافه کنید و تفت دهید البته در صورت دلخواه توانسته از گوشت چرخ کرده برای این غذا استفاده کرد، به مقدار 200 تا 300 گرم گوشت چرخ کرده را با فلفل، زردچوبه، ادویه و نمک و همچنین پیاز ریز رنده شده که آبکش کرده اید مخلوط کنید، سپس آن را به شکل توپ درآورده و در روغن سرخ کرده و بسیار زود پخته شده و آماده می شود.
برای پیشگیری کردن از لزج شدن این خورش همان طور که بیان شد بهتر است از بامیه های ریز استفاده بشود و با شعلهٔ ملایم پخته بشود تا بامیه ها وا نرود و بامیه های کوچک مستحکم تر بوده و زود وا نمی رود.
البته با افزودن کمی نخود فرنگی در این خورش می توانید از لزج شدن آن بکاهید. استفاده کردن از ادویه های دارچین، زیره و رازیانه می تواند در خوشمزه تر شدن این خورش نقش داشته باشد.
کلام آخر
برخی از افراد بسیار طرف دار این خورش بامیه هستند و همان طور که می دانید این خورش چون برای شهرهای جنوبی است می توانید با طعم و سنت این خطه درست کنید.
غذا مادر در این مورد شما را راهنمایی کرده تا بتوانید یک خورش بامیه خوشمزه و مجلسی و رستورانی درست کنید و در متن بالا موارد مهم را برای شما بیان کرده است.
آخرین دیدگاهها